Hoe kan ik een tour boeken?

Iedereen kan aansluiten op de vaste tours. Je kan ook voor je groep een privé tour boeken. Vraag dit steeds telefonisch of per mail aan.

Hoe lang duurt zo’n fietstour?

De duur van de toers varieren tussen 5 en 8 uur. Er zijn steeds twee stops met proeverijen voorzien plus een stop met uitgebreide lunch.

Wat doen jullie ivm Corona?

Met Pedale Locale trek je met de fiets naar ‘den buiten’, op die manier zorgen we voor een veilige afstand die de regels van social distancing respecteren. De proeverijen verlopen op de meest hygiënische manier en onze gidsen dragen gedurende heel de fietstocht een face shield of mondmasker, ook hebben zij altijd de nodige handgels en ontsmettingsmiddelen bij.

We vragen de gidsen om deuren en poorten voor jullie te  openen en te sluiten.

Hier en daar voorzien we tafeltjes (bijvoorbeeld tijdens de lunch). We gaan er automatisch van uit dat alle personen uit een reservatie ook onder een bubbel vallen. Moest dit niet het geval zijn, gelieve ons dat op voorhand te laten weten.

Lees HIER meer

Voorzien jullie ook fietsen?

Velen van jullie hebben een eigen fiets, die kunnen jullie natuurlijk gerust gebruiken. Ben je niet in de mogelijkheid om je eigen fiets ter plaatse te brengen? Wij voorzien fietsen tegen een meerprijs, vooraf te reserveren via ons bookingsplatform.

Waar vinden de tours plaats?

Onze heimat ligt in Antwerpen. Daarom rollen we de eerste tours uit in en rond de provincie Antwerpen. We starten en eindigen altijd op een centrale plaats die makkelijk te bereiken is met de wagen of het openbaar vervoer

We werken momenteel aan een tour in de Kempen maar ook Limburg en het Hageland staan op de agenda. Heb je zelf voorstellen? Laat het ons zeker weten via info@pedale-locale.be

Kan ik me aanbieden als gids?

Natuurlijk! Graag zelfs. Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe,  enthousiaste mensen die een liefde voor den buiten hebben en graag met groepen om gaan.

Kan ik met een elektrische fiets komen?

Jazeker, dat kan. De gids past het tempo steeds aan de groep aan. De standaard ligt meestal rond de 15 km/ uur. Dat is ook aangenaam voor mensen die fietsen zonder elektrische aandrijving.

Wat zijn jullie annulatievoorwaarden?

Je kan je tour steeds herboeken naar een latere datum. Dit is mogelijk tot maximum 48 uur voor de start van de tour.

Je kan betaalde tours kosteloos annuleren tot 48 voor aanvang van de tour.

Voor annuleringen gemaakt tussen 48 en 24 uur voor aanvang van de tour houden wij 50% van de totaalprijs in zodat wij de gemaakte kosten van onze boeren kunnen vergoeden. Geannuleerde tours na 24 voor aanvang van de tour worden 100 % niet terugbetaald.

- Annuleren voor 48 uur = 100 % terugbetaald

- Annuleren tussen 48 uur en 24 uur = 50 % terugbetaald

- Annuleren na 24 uur = 0 % terugbetaald

Kunnen groepen zich inschrijven?

Natuurlijk! Je betaalt echter sowieso voor 10 personen, ook al zijn jullie met minder. Wil je een tour boeken op een  andere dag dan standaard aangegeven op de website? Dat kan, mits overleg met onze boeren en producenten.

Stuur een mailtje naar info@pedale-locale.be met je aanvraag.

Hoe geraak ik er?

Al onze tours zijn makkelijk te bereiken met de wagen of trein. We voorzien parkeerinfo voor wie met de wagen komt. Meer details vind je terug per tour.

Wat kost zoiets?

Alle tours verkopen we aan 58 euro per persoon. Dat  is inclusief  BTW en exclusief boekingskosten Deze prijs is all in  en bevat steeds de gids,  twee proeverijen en een maaltijd. Fietsen kan je huren tegen een  meerprijs van 11 euro per dag.

Zijn de tours toegankelijk voor kinderen?

Kinderen zijn zeker welkom. We raden de tours echter af voor te jonge kinderen omdat er toch redelijk wat afstand wordt afgelegd. Iedereen moet zelfstandig 40 kilometer kunnen fietsen. Jonge kinderen achterop kinderzitjes rijden gratis mee.

Kan ik met een bakfiets of fietskar mee rijden?

Neen, dit is helaas niet mogelijk. Regelmatig fietsen we langs smalle weggetjes. Deze zijn zeker niet toegankelijk voor dergelijke fietsen.

 
Boek Nu Boek Nu